Gyakori kérdések

Vegye igénybe ingyenes szolgáltatásainkat!

Mikor érdemes a nyílászárók cseréjét  elvégezni?

A nyílászárók bontásos cseréjét célszerű festés, burkolás előtt elvégezni.

Mi a teendőnk  a nyílászáró beépítése előtt?

A nyílászáró csere helyszínén érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni és annyi helyet hagyni a nyílászáró körül, hogy két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, szerkezetekkel. (1,5-2 méter) A helyiségben lévő tárgyakat érdemes letakarni, hogy a keletkező por ne tegyen kárt bennük. Ha tudjuk, segítsük elő a szállító jármű közli parkolását.

Mire számítsak a munka során?

A bontási munkálatok és az új nyílászáró beépítése után következik az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül igény szerint a kiegészítők (redőny, szúnyogháló, stb.) felszerelése. Végül az új szerkezetek finombeállítására majd az átadás-átvételre kerül sor.

Mennyi ideig tart a beépítés?

A beépítés ideje általában 2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás, és a beépítés is. A munka végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Egy átlagos lakás ablakcseréje mondhatjuk, hogy 1 munkanapot vesz igénybe. (esetleg még 1 munkanap az árnyékolástechnikai eszközök felszerelése)

Mit tartalmaz egy nyílászáró ára?

Komplett tokszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

Mi a jelentősége, hogy hány légkamrás a szerkezet?

Attól függ, hogy egy nyílászáró szerkezet hány légkamrás, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bír, illetve annál stabilabb.

Mit jelent a beépítési mélység?

A beépítési mélység az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. Az általunk használt 6 légkamrás profilokból készült termékek például 76 mm beépítési mélységgel rendelkeznek.
Vegye igénybe ingyenes szolgáltatásainkat!

Elérhetőségeink

Telephely

3100 Salgótarján

Budapesti út 9.

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Nyitva tartás

H-P: 6:00 - 15:00
SZ-V: Zárva

Telefon

+36 30 261 7944

+36 30 470 5735