Gyakori kérdések

Vegye igénybe ingyenes szolgáltatásainkat!

Mikor érdemes a nyílászárók cseréjét  elvégezni?

A nyílászárók bontásos cseréjét célszerű festés, burkolás előtt elvégezni.

Mi a teendőnk  a nyílászáró beépítése előtt?

A nyílászáró csere helyszínén érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni és annyi helyet hagyni a nyílászáró körül, hogy két ember kényelmesen tudjon mozogni a szerszámokkal, szerkezetekkel. (1,5-2 méter) A helyiségben lévő tárgyakat érdemes letakarni, hogy a keletkező por ne tegyen kárt bennük. Ha tudjuk, segítsük elő a szállító jármű közli parkolását.

Mire számítsak a munka során?

A bontási munkálatok és az új nyílászáró beépítése után következik az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül igény szerint a kiegészítők (redőny, szúnyogháló, stb.) felszerelése. Végül az új szerkezetek finombeállítására majd az átadás-átvételre kerül sor.

Mennyi ideig tart a beépítés?

A beépítés ideje általában 2 óra ablakonként, melyben benne van a bontás, és a beépítés is. A munka végén a törmelék lehordása további időt vesz igénybe. Egy átlagos lakás ablakcseréje mondhatjuk, hogy 1 munkanapot vesz igénybe. (esetleg még 1 munkanap az árnyékolástechnikai eszközök felszerelése)

Mit tartalmaz egy nyílászáró ára?

Komplett tokszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Az ablak vagy ajtó ára nem tartalmazza a kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb. A kiegészítőket minden esetben külön igény szerint számoljuk ki.

Mi a jelentősége, hogy hány légkamrás a szerkezet?

Attól függ, hogy egy nyílászáró szerkezet hány légkamrás, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bír, illetve annál stabilabb.

Mit jelent a beépítési mélység?

A beépítési mélység az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. Az általunk használt öt légkamrás profilokból készült termékek például 70mm beépítési mélységgel rendelkeznek.
Vegye igénybe ingyenes szolgáltatásainkat!

Elérhetőségeink

Telephely

3100 Salgótarján

Budapesti út 74.

Ceginformáció megbizhatósági tanusitvány

Nyitva tartás

H-P: 6:00 - 15:00
SZ-V: Zárva

Telefon

+36 30 261 7944

+36 30 470 5735